Dulceata de afine

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 7 Aug 2015 | 5490 vizualizari

 

Am primit afine de la munte, o minunatie, si am zis sa le fac dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 1kg afine
  • 1kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele se curata de impuritati (la mine nu a fost cazul) si se spala.

Se pun intr-o cratita cu zaharul si se lasa de pe o zi pe alta in frigider.

Eu le-am pus direct la fiert ca oricum nu lasa prea multa zeama.

Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta dorita.

Eu am lasat-o mai groasa ca asa ne place.

Se adauga si zeama de lamaie spre final.

Se face proba cu picatura pe farfuria rece si cand ramane boaba este gata.

Se pune fierbinte in borcane sterilizate, se pune capacul si se pun cu capacele in jos pana se racesc.

Se pun etichete si se depoziteaza in camara.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Dupa ce este gata prin verificarea cu picatura se lasa in continuare sa devina de consistenta care va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise